Kúpiť eliptický rotopéd – e-shop

Sprievodca výberom
eliptických rotopedov


Eliptický rotoped  >  Hľadáte trenažér na chudnutie? Vyskúšajte eliptický rotopéd.

Hľadáte trenažér na chudnutie? Vyskúšajte eliptický rotopéd.

Eliptický rotopéd je populárny fitness stroj, jeden z najúčinnejších na domáce športovanie. V mnohých domácnostiach dnes nahrádza bežný rotoped, predovšetkým vďaka komplexnému zaťaženiu tela.

Eliptical je tiež výborná športová potreba na chudnutie, podobne ako bežecký pás. Ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalov.

Na chudnutie je nutné cvičiť na elipticali aspoň 3× týždenne, ideálne ráno na lačno. K tomu je potrebné upraviť aj jedálniček - rozdeliť si stravu na niekoľko menších denných dávok a doplniť ju vlákninou, vitamínmi, minerálmi a kvalitnými tukmi. Na pitie je najlepšia čistá voda, nesladený čaj, sem tam aj minerálka alebo iontový nápoj.

Základom efektívneho tréningu na elipticali je tepová frekvencia (ukazovateľ intenzity cvičenia). Odporúča sa dodržiavať 55 až 70 % maximálnej tepovej frekvencie. Tú orientačne zistíte odčítaním svojho veku od čísla 220 (napr. 220 - 35 = 185 tepov za minútu je max. TF 35 ročného človeka).

Využite variabilitu elipticalu

V začiatkoch tréningu na elipticali sa mnoho cvičencov prepína, čo vedie k vyčerpanosti. Začnite teda zľahka a proti stereotypom bojujte zmenami štýlov šliapania a úchopov - práve to tento stroj umožňuje. Preto je tak populárny.

Ako eliptický rotopéd hodnotia užívateľky

Zachytili sme názor z diskusie o elipticali na internete: "Eliptický rotopéd je ďalšia super vec, na ktorej sa dá udržať v tepovke, ja som na ňom občas jazdila - keď bolo škaredo a nemohla som chodiť vonku, alebo som to prekladala spin bicyklom. Ale dôležité je jedlo - vyvážene, aspon 5 - 6krát denne."

Ďalšia užívateľka vďaka elipticalu schudla po pôrode. Uvádza: "Začala som 4 mesiace po pôrode, dala dole nejaké kilá - ale cvičím minimálne 45 minút - 15 minút je málo... Nejde tak o vzdialenosť, ale o čas a tepovku."

Viac názorov najdete na Emimino.cz.

A ako cvičiť na eliptickom rotopéde?

Predovšetkým je nutné skoordinovať pohyby rúk a nôh. Na začiatku sa sústreďte hlavne na nohy. Rukami uchopte madlá, zaujmite prirodzený a rovný postoj. Pohyb na elipticali je o prenášaní váhy. Určite si na neho čoskoro zvyknete a oceníte aj to, že šetrí kĺby.

Zdieľajte článok



Odporúčame eliptické rotopedy






Ďalšie novinky

Eliptický rotopéd z bazáru: Je to dobrý nápad?

Eliptické rotopédy sú natoľko populárne a žiadané, že sa vyskytujú aj v internetových bazároch. Iste, táto kúpa môže byť cenovo výhodná, niekedy však len zdanlivo. Priblížme si možné riziká.

Recumbent - multifunkčný eliptický rotoped

Je pre vás okrem jazdy na rotopede, ktorá posilňuje nohy, dôležité aj posilnenie brušného svalstva, rúk, ramien aj hornej časti chrbta? Alebo máte problémy s pohyblivosťou, a napriek tomu chcete účinne cvičiť? Kúpte si recumbent.

všetky novinky